Groep 3

afbeelding kim veilig leren lezen.jpg

Welkom in groep 3!

Op dit moment in de klas:

Beste ouder,

Deze week beginnen we aan kern 2 van Veilig leren lezen. Uw kind heeft inmiddels de letters i, k, m, s, p, aa, r, e, v geleerd en daarmee woordjes leren lezen en spellen. Met elke nieuwe letter die de kinderen leren, wordt hun wereld weer een stukje groter: ze kunnen meer boeken lezen en meer woorden maken. Ondertussen breiden ze ook hun woordenschat en kennis van de wereld uit.

Thema kern 2: Dag en nacht

In deze kern vertelt opa het verhaal van Michiel en zijn moeder. De moeder van Michiel wacht ongeduldig op de nacht, die maar niet wil komen. Het thema van deze kern is: ‘Dag en nacht’. Allerhande zaken die te maken hebben met de dag, de nacht en tijd komen aan bod. De woordenschat wordt uitgebreid met begrippen als de datum, eergisteren, de kalender, ondertussen, het weekend, enzovoorts.

Letters en woorden lezen in kern 2

In kern 2 leren de kinderen de volgende vijf letters: n, t, ee, b, oo. Sommige kinderen verwarren de b met de d (de d wordt in kern 3 geleerd). De kinderen leren daarom nu al als geheugensteuntje dat de b eruitziet als een been dat tegen een bal schopt. Eerst komt het been, dan de bal. Ze kunnen hierbij het gebaar maken van een gestrekte linkerhand (het been/het stokje van de b) en hun rechterhand er als rondje tegenaan houden (de bal/het rondje van de b).

Tips

Misschien wil uw kind zelf woorden typen op computer of tablet. Bij een tablet kunt u kiezen tussen hoofdletters en kleine letters. Uw kind leert nu alleen de kleine letters; kies dus het invoerscherm met de kleine letters. Op het toetsenbord van een laptop of desktop staan echter alleen hoofdletters. Hebt u geen tablet, plak dan eventueel gekleurde stickertjes, waarop de kleine letters staan, op de toetsen. Leer uw kind wel dat het voor de letter ‘aa’ twee keer de a-toets moet intikken.

Voor meer tips, ook voor (voor)lezen, zie www.veiliglerenlezen.nl, Voor ouders, kim-versie.

Computerprogramma

We zien dat door bijna alle kinderen met de thuisversie van Veilig Leren Lezen wordt geoefend. Dat is erg fijn. Want lezen, leer je door te lezen! Het niveau van de oefeningen groeit met de lessen op school mee. De kinderen kunnen ook nog spelletjes van de vorige kern spelen als zij dat willen.

 

Met vriendelijke groet,

Juf Elza en Juf Karin

 

 

 

 

lezen.jpg


LEZEN LEER JE DOOR TE LEZEN!!

 

 


 

afbeelding smiley lachend.jpg

Leuke opmerkingen van kinderen;  

 

 

 

Kijkt u ook eens op deze sites:

www.zwijsen.nl

www.schooltv.nl

www.leesdas.nl

www.kennisnet.nl

www.rekenweb.nl

www.onlineklas.nl


Wilt u ons een mailtje sturen met vragen of opmerkingen?
Dat kan natuurlijk altijd.
Mailt u ons naar het volgende adres:
Juf Elza Polak: e.polak@hoeksteen-ooltgensplaat.nl
Juf Karin Mulders: k.kreeft@hoeksteen-ooltgensplaat.nl

 

 

 

Foto's


Kinderboekenweek

Muzikale voorstelling 'Ik ben niet bang!'

 

Voorleeswedstrijd

Schoolfinale van de voorleeswedstrijd 2017

 

 


 

 

 

DIRECT
CONTACT

Wilt u meer weten over onze school en haar mogelijkheden? Neem dan contact met ons op:

CBS De Hoeksteen
T: 0187-631485
E: info@hoeksteen-ooltgensplaat.nl

BEKIJK ONS FOTOALBUM

Bekijk onze laatste fotoalbums, met foto’s van activiteiten van CBS De Hoeksteen uit Ooltgensplaat.

Bekijk hier ons fotoalbum >>